Igangværende Projekter

SOCIALMINIESTERIETS PULJE TIL UDSATTE BØRNEFAMILIER

I 2022 bevilgedeSocialstyrelsen365.000 kr. til Linie 14´s sommerferie projekt for udsatte familier.

Vi var dermed så privilegerede at vi har kunnet invitere 15 familier på sommerferie ved Vesterhavet, og efterfølgende lave hyggelige netværksdage med børnene.

Projektet gentages i år, med endnu større tilslutning.


Vi vil med dette projekt anerkende og forbedre vilkårene for de stoffri forældre, der kommer hjem fra behandling, og skal have børnefamilielivet til at fungere igen.

Mange forældre oplever efter endt døgnbehandling, at det er svært at få hverdagen til at fungere, og have overskud – såvel økonomisk som psykisk – til at skabe gode oplevelser med børnene.

Det er hårdt arbejde at blive stoffri, og det kræver et solidt netværk, samt nogen at tale med når det er svært. Vi forsøger med denne ferie at bringe forældre og børn sammen om de gode oplevelser,

og vi sætter en ære i at familieferien også bliver et fristed for forældrene, da vi har personale og flere dedikerede frivillige med, som står for indkøb og madlavning.TRYGFONDENS FAMILIEPROJEKT

I 2023 har vi søsat endnu et netværksskabende forældreprojekt, med støtte fraTRYGFONDENmed mere nære endagsoplevelser i København. Her mødes forældre med børn til forskellige aktiviteter – lige fra Bowling til Skøjtedisko

og hygger sig i fællesskab. Alle aktiviteterne afsluttes med fællesspisning, hvilket vi har erfaret der noget af det der virkelig gør en forskel, fordi mad og samvær omkring mad bare kan noget godt.

Der er én månedlig aktivitet, som regel ude af huset – dvs. det foregår ikke i selve værestedet, og alt bliver planlagt og gennemført ved hjælp af vores dedikerede projektmedarbejder Renata og en håndfuld frivilligeLINIE 14 UD AF HUSET

Ved hjælp af frivillige kræfter, og med støtte fraNØRREBRO LOKALUDVALG,har vi for nyligt lanceret ”LINIE 14 ud af huset” som er fysiske aktiviteter ud af huset, blandet med kulturelle og oplevelsesorienterede ture.

P.t. er dette projekt med fuld egenbetaling, imens vi arbejder på at søge fonde der vil bidrage til vores projekt.

Gennem dette initiativ tilbyder Linie 14 – med frivillig Julie i spidsen, eks. Mountain bike ture, Shelterture, Skov- og Strand ture, Saunagus og meget andet.